Skip to main content
INSPIRATIE

Bankje als vensterbank…voor iedere stijl een inspirerend ontwerp!!

Vandaag was ik sfeerbeelden aan het zoeken voor een klant om zijn walk-in-closet in te richten. Het is voor een huis met een jaren ’30 stijl en inpandige schuifdeuren. De walk-in- closet heeft twee mooie ramen waar onder het perfecte plek zou zijn voor zo een zitbank met wat lades. Daarop is altijd leuk om kussens te leggen voor sfeer en comfort. Fijn als je je schoenen wil aantrekken. Maar zo een bankje is ook praktisch als je je wasmand erop wil leggen.

Voor deze klant valt de keuze voor iets klassieker. De lades mogen dan ook zo een decoratieve relief op de lades hebben bijvoorbeeld.

Zoals ook in deze afbeelding. Allen hier hebben ze gekozen voor een wat nonchalant sfeer. De zitkussen is niet zo strak en de sierkussens zijn van verschillende maten en met wol gebreid.

In deze afbeelding is het bankje gestuukt en afgewerkt met een houten plank erop. Deze fungeert als zit kussen. De sfeer is wat romantischer door de transparante bloemen stof en de paar sierkussens van linnen. De plaid en de rieten manden met hortensia staan ook zo leuk erbij.

En hier gaan we dan naar een vintage look. Een wat dikkere plank als zitting en een gave kist eronder. De ijzer mand en tafeltje passen perfect bij zo een sfeer. De kleur rust van de kussens en tafelblad is geweldig gecombineerd met de grijze en witte tinten. Dat geeft dat ‘rough accent’.

In deze afbeelding wordt het bankje als lounge bank gebruikt. Hoe cool en stijlvol bij zo een grote raam. Zo een zachte fel op wat dikkere kussens geeft wel een rijke uitstraling. De bank is gemaakt van strakke lades tot de vloer. Alles is wit met wat donkere accenten zoals de leeslamp en het kleed. Heel sfeervol ondanks de minimalistische elementen.

Vanaf klassiek gaan we nu naar de extreem modern. Strakke lades en geen houten plank of zitkussen erop. Deze bank is wel wat dieper en allen een plant en twee kussen geven een beetje sfeer. Maar voor wie van strak houdt, is toch ook een plaatje!

Deze afbeelding vind ik persoonlijk een combinatie  van alle stijlen door elkaar. Strakke vormen zoals de moderne openhaard, witte plank en ramen maar ook sfeervol door het hout eronder, ‘coisy’ kussens en fel en een tikje vintage door de stenen muur. Gaaf!

Ben benieuwd naar welke stijl je zou kiezen. Je kunt je reactie achter laten. Leuk!!

Liefs Dani