PROJECTS

Restyling woonkamer in prachtige Villa in Emmen

By April 12, 2019 July 11th, 2019 No Comments

Voor dit prachtige villa ben ik benaderd voor de restyling van de begane grond. De eigenaars, een mooie jonge stel, hadden al een aantal jaren geleden een paar ingrijpende aanpassingen aan het huis gedaan. De dak werd helemaal vernieuwd. De rieten dak geeft een prachtige authentieke sfeer aan de villa die aan een adembenemende weiland ligt. De keuken die aan de veranda grenst hebben ze ook helemaal vernieuwd. Dankzijn mijn ideeën hebben ze de keuken kasten tot aan de gang gebracht zodat er meer verbinding tussen de keuken en de woonkamer is ontstaan.

Voor de hele begane grond hebben ze voor gietvloer van Sink&ko gekozen. Deze vloer hadden ze bij mij thuis/showroom gezien en dat vonden ze prachtig. Zelf ben ik helemaal dol op deze vloer. Hij is naadloos, geluiddempend en is geschikt voor elke ondergrond en moeiteloos te combineren met vloerverwarming en zelfs onder de douche. Wat ook mooi eraan is dat je je eigen kleur kan bepalen en ook met of zonder wegen kiezen. Dan heb je een unieke vloer!! De eigenaars hebben gekozen voor een heel mooie tijdloze zand kleur die ook makkelijk te combineren is.

Nu was het tijd om een restyling aan de woonkamer te geven. De drie kinderen zijn de deur uit en de lounge bank die ze hadden kon vervangen worden. Dan waarom niet wanden, haard, stoelen een andere look geven? Zo gaaf dan dat je ze me hebben gevraagd om ze hiermee te helpen.

Ze wilden heel graag een comfortable mooi bank die op Erik Kuster lijkt. Dan heb ik ze de bank van Macazz geadviseerd. Daarvoor gingen we naar de showroom ETC in Culemborg. Hier werden we verwelkomd door de eigenaar van de Nederlandse merk Macazz die zelf ook graag klanten helpt. Gauw waren we eruit met de keuze van de model van de bank en fauteuil. Zo gingen we de stoffen uitzoeken.

Wat hou ik toch van dit vak! Dat is zo een uitdaging onder alle stoffen de juiste combinatie te vinden die de klant ook helemaal aanspreekt en die alles in de woning in harmonie brengt. De donkergroen velvet stof van Harlequin was voor de bank en de roze/lila voor de eetkamer stoelen. Voor de fauteuil kozen ze een prachtige glanzende stof van de huiscollectie van Macazz. En om alles in elkaar te laten overlopen heb ik dan een kleed van Bomat en de bijzondere stof Tobia van Zink voor een kussens geselecteerd.

Voor de openhaard hebben we het mooie behang Pantheon van Armani uitgekozen. Van alle geselecteerde stoffen en behang heb ik stalen aangevraagd zodat we alles nog in het licht van hun woning konden bekijken. Dat raad ik altijd mijn klanten aan.

Voor de overige muren hebben we de kleur French Grey van Little Greene gebruikt. De eigenaars hebben ervoor verzorgd dat de muren behangen en geverfd werden voor de meubels werden geleverd. Het was even een paar maanden wachten voor de complete levering want de handgeknoopte kleed van Bomat had een levertijd van vier maanden. Toen de kleed er was, kon ik het niet laten om er bij te zijn en de kleed laten uitrollen….

Het wachten was zeker de moeite waard!! Het resultaat is schitterend! De kopel is helemaal tevreden met hun nieuwe interieur en ik ben zo dankbaar dat ik ze mocht begeleiden in het maken van de goede keuzes voor hun prachtige huis.